FOTO ambarcațiune cu zece persoane la bord s-a răsturnat la intrarea pe Canalul Navigabil Sulina

Pompierii au intervenit la locul unde s-a răsturnat barca. FOTO ISU Delta Tulcea

În jurul orei 11:20, prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgență 112 a fost anunțată prezența unei ambarcațiuni răsturnate la intrarea pe canalul navigabil Sulina. Din primele informații se pare că este vorba de o ambarcațiune privată, veche. 

Doi pompieri din cadrul Detașamentului de pompieri Tulcea s-au deplasat cu o ambarcațiune rapidă de căutare salvare la locul producerii evenimentului. Din primele informații în ambarcațiune s-ar fi aflat 10 persoane, 9 dintre ele s-au autosalvat.

Intervenția este în desfășurare.

Știre în curs de actualizare

UPDATE:

„La data de 11 mai, polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Tulcea au fost sesizati despre faptul că, în urma unui eveniment naval, mai multe persoane ar fi căzut în apele fluviului Dunărea, pe bratul Tulcea.
Dintre acestea, doar o persoana este dispărută în apele fluviului, fiind căutată, iar celelalte persoane ajungând in siguranță la mal.
Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, iar activitățile de căutare se desfășoară împreună cu reprezentanții ISU Tulcea“, au transmis reprezentanții IPJ Tulcea.

Numărul persoanelor implicate în accidentul naval este potrivit actualizărilor, de 11, 10 fiind cele care au reușit să se salveze.

„Este vorba de conducătorul ambarcațiunii, ajutorul acestuia și 9 muncitori, constructori. Dintre acestea, doar conducătorul ambarcațiunii este dispărut în apele fluviului, fiind căutat, toate celelalte persoane ajungând în siguranță la mal“, a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Delta Tulcea.

Pentru executarea operațiunilor de căutare s-a constituit și o echipă de scafandri mixtă formată din personal ISU Tulcea și Garda de Coastă.

UPDATE h 16.00

„Din primele verificări, a rezultat că, 11 barbati cu vârste cuprinse între 30 si 66 de ani, din județele Ilfov, Giurgiu și Tulcea, în timp ce se deplasau cu o ambarcațiune pe brațul Tulcea, în dreptul milei marine 34+500, aceasta s-ar fi răsturnat, iar persoanele ar fi căzut în apă. 10 dintre persoane s-au salvat, una singură, un bărbat de 62 de ani, din Tulcea, fiind dispărut în apele fluviului.
Polițiștii efectuează cercetări pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, iar activitățile de căutare se desfășoară împreună cu reprezentanții ISU Tulcea“, au transmis polițiștii din cadrul IPJ Tulcea.

Bărbatul care conducea ambarcațiunea a fost găsit de către scafandrii, decedat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*