Numai două puncte de vaccinare vor fi deschise în județul Tulcea, iar activitatea va începe, efectiv, miercuri

Persoanele infectate cu SARS-CoV-2, pot fi vaccinate după vindecare

La nivelul județului Tulcea, începând de luni, 18 ianuarie, vor fi deschise pentru programare online (https://programare.vaccinare-covid.gov.ro/auth/login) două din cele patru puncte de vaccinare din centrul din Tulcea, amenajat la Sala Dan Pohariu, str. Isaccei nr.20.

Potrivit Prefecturii Tulcea, județului Tulcea i-au fost alocate doar două fluxuri de vaccinare (2 X 60 doze de vaccin/zi), iar activitatea de vaccinare va începe efectiv în centrul amenajat în Sala Dan Pohariu miercuri, 20 ianuarie, în intervalul orar 08.00 – 20.00.

Etapa a II-a a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 a debutat și la Tulcea duminică, 17 ianuarie.

Potrivit procedurilor adoptate la nivel de nucleu județean de vaccinare, în primă fază vor fi vaccinați vârstnicii din centrele rezidențiale, după care persoanele cu grad ridicat de risc astfel: adulții de peste 65 de ani, adulții care suferă de boli cronice și persoanele care desfășoară activități esențiale.

Imunizarea propriu-zisă a persoanelor care se încadrează în această primă fază din etapa a II-a a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19 a început duminică după amiază prin vaccinarea beneficiarilor de la centrele sociale din Babadag și parțial Zebil (300 de beneficiari), urmând ca astăzi și mâine să fie imunizați beneficiarii din centrele din Tulcea, Zebil, Horia și Tichilești (165 de beneficiari).

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Tulcea NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*