Nu intrați în panică: ISU Delta testează sistemul RO – ALERT în cursul zilei de vineri 21 septembrie

Începe testarea sistemului RO - ALERT

În cursul zilei de 21 septembrie, începând cu ora 10.00, ISU Tulcea va transmite un mesaj de testare prin intermediul aplicației RO-ALERT.

Zonele vizate sunt: municipiul Tulcea, orașul Măcin, orașul Babadag și comuna Crișan.

Pentru ca utilizatorii să poată recepționa mesajul pe telefoanele mobile, acestea trebuie configurate pe baza indicațiilor existente aici: https://ro-alert.ro/configurare/

Portalul www.ro-alert.ro este proiectat ca sursă completă de informare a populației și detaliază atât modul de difuzare a mesajelor de tip Cell Broadcast, cât și posibilitatea de configurare a telefoanelor mobile pentru a permite recepționarea mesajelor difuzate în situații de urgență.

Telefoanele aflate în aria de acoperire a zonelor testate și care au această opțiune configurată vor recepționa mesajul de test

„Acesta este un mesaj pentru testarea sistemului RO-ALERT. Nu se impune aplicarea măsurilor de autoprotecție. Inspectoratul pentru Situații de Urgență „DELTA” al Județului Tulcea”.

Modul de afișare și sunetul mesajului de avertizare sunt diferite în funcție de modelul telefonului mobil.

“Mesajele au rolul de a testa aplicația! Persoanele care primesc mesajul nu trebuie să intre în panică, nu este o situație reală, nu se va lua nici o măsură – adăpostire, părăsirea zonei, etc.”, au transmis reprezentanții ISU Delta Tulcea.

De reținut că sistemul nu va funcționa pe telefoanele mobile iPhone, acest lucru urmând a fi posibil până în luna decembrie.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*