Noi orizonturi în cooperarea Tulcea – Suzhou: un centru pentru orașe înfrățite

Delegație din Suzhou, Republica Populară Chineză la Tulcea. FOTO CJ Tulcea

Conducerea Consiliului Județean Tulcea a fost, joi, 1 noiembrie, gazda unei întâlniri oficiale prilejuite de vizita în județul nostru a unei delegații a orașului, prieten și partener de cooperare, Suzhou din Republica Populară Chineză.

Oaspeții chinezi, reprezentanți la vârf ai Biroului pentru reformă în Sectorul Public din cadrul Municipalității Suzhou, au fost întâmpinați de administratorul public al județului, Vasile Strat, și vicepreședintele Consiliului Județean, Petre Badea, alături de parlamentari tulceni – deputatul Lucian Eduard Simion și senatorul Ion Ganea, și alți invitați, respectiv președintele Asociației de Management al Destinației Turistice „Delta Dunării”, Cătălin Țibuleac, președintele Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Tulcea, Doru Poponete, precum și Dragoș Cătălinoiu -Gociman, administrator al platformei online „Vizitează Delta”, manager al Agenției de turism „Eden Travel” și membru al AMDT „Delta Dunării”

În cadrul discuțiilor, șeful delegației chineze, Zhang Shuoqun, director adjunct al Biroului pentru reformă în Sectorul Public din cadrul Municipalității Suzhou, alături de care au fost prezenți alți cinci reprezentanți, respectiv Tao Ruduo, șef serviciu adjunct al aceluiași departament, Shao Liping, director al Biroului de Reformă al Districtului Gusu, Meng Bo, director al Biroului de Reformă al Districtului Zhangjiagang, Hua Limin, director de Reformă al Biroului Districtului Wuzhong, și Lu Heng, director al Biroului Districtului Changshu, a subliniat necesitatea înființării unui centru pentru orașe înfrățite, care să aibă ca obiect principal de activitate identificarea oportunităților de cooperare pe diverse domenii de interes între Județul Tulcea și Municipalitatea Suzhou. În acest centru, preconizat de oficialii chinezi să devină funcțional în primăvara anului 2019, ar urma să-și desfășoare activitatea experți de ambele părți care să promoveze proiectele comune deja existente și inițieze demersurile necesare pentru implementarea de noi inițiative bilaterale.

„Este un lucru extraordinar faptul că o relație parafată în urmă cu 23 ani a evoluat atât de frumos și continuă să evolueze, aducând de-a lungul timpului beneficii concrete de ambele părți. Pe parcursul anilor au existat schimburi de experiență, care au contribuit în bună  măsură la adâncirea relaţiilor de colaborare şi la identificarea unor noi domenii de activitate, în care cooperarea este posibilă în beneficiul ambelor regiuni. A venit rândul, de această dată, colaborării bilaterale în sistemul de management administrativ și reforma sectorului public, în special legat de politicile și experiențele de optimizare a mediului de afaceri, economic și a eficienței guvernamentale.

Ideea dumneavoastră privind înființarea acestui centru pentru orașe înfrățite este una binevenită în contextul cooperării Tulcea-Suzhou, în cadrul căreia, iată, s-au făcut deja pași concreți în mai multe domenii, iar acest lucru nu poate fi decât benefic, pe termen lung, ambilor parteneri, în perspectiva dezvoltării la un nivel mult mai avansat al relațiilor de cooperare româno-chineze pe diverse domenii de interes. Noi vă asigurăm de tot sprijinul nostru în vederea materializării acestui proiect important și îmi exprim speranța că vom reuși să dezvoltăm și pe viitor inițiative constructive, punând astfel în valoare acest parteneriat extrem de important atât pentru partea română, cât și pentru partea chineză”a declarat, cu acest prilej administratorul public al județului, Vasile Strat.

Vizita delegației chineze s-a încheiat într-o manieră optimistă și deschizătoare de perspective de dezvoltare mult mai ample atât pentru Județul Tulcea cât și pentru Municipalitatea Suzhou.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*