Noi localități din județul Tulcea pe lista neagră a Pestei Porcine Africane – complexul de la Garvăn va fi decimat

Noi cazuri de Pesta Porcină Africană, confirmate. FOTO skeeze

În cursul zilei de  27 august, la Prefectura Tulcea a avut loc o ședință a Centrului Local de Combatere a Bolilor, în contextul extinderii PPA-ului.

Factorii de decizie au hotărât uciderea preventivă a întregului efectiv de suine de la un complex de tip comercial pentru creşterea porcului gras situat în localitatea Garvăn ca urmare a confirmării de către IDSA a prezenţei virusului pestei porcine africane. De asemenea, vor fi ucise preventiv suinele din gospodăriile populaţiei în localităţile Turcoaia, I.C. Brătianu, Cataloi, Cerna, Traianu, Mircea Vodă şi Dorobanţu ca urmare a confirmării mai multor focare de pestă porcină africană.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația Tulcea NEWS, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*