Navrom Delta a aniversat 20 de ani de activitate în transportul naval

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, la aniversarea a 20 de ani de la înființarea Delta Tulcea. FOTO CJ Tulcea

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu, administratorul public al județului, Vasile Strat și vicepreședintele Petre Badea au participat vineri, 24 mai, la evenimentul festiv care a marcat împlinirea a 20 de ani de activitate a Navrom Delta S.A. Tulcea în transportul naval de pasageri. Cu acest prilej, conducerea societății prin președintele Consiliului de Administrație, Victor Iancu a prezentat istoricul celor două decenii de existență a Navrom Delta.

La eveniment au mai participat fostul președinte al Consiliului Județean, Florin Hrițcu, primarul Constantin Hogea și directorul Navrom Delta, Nicolae Chichi.

„Foarte frumoasă prezentarea domnului Iancu privind cei 20 de ani de activitate, fiind de remarcat greutățile prin care s-a trecut. Un alt aspect care trebuie subliniat în prezentare este cel legat de faptul că Navrom Delta este sângele care transportă celulele și vitaminele, adică oamenii și hrana și celelalte mărfuri necesare oamenilor din Delta Dunării. Așa este: ar fi fost practic imposibilă viața în deltă, dacă acum 20 de ani nu erau oamenii care și-au dat mâna pentru a înființa această societate.  Atât pentru Navrom Delta cât și pentru instituțiile județului există un obiectiv comun, respectiv asigurarea conectivității. Podul peste Dunăre, Portul Tulcea, Portul Sulina și alte asemenea proiecte sunt într-o fază avansată de implementare, aspecte ce păreau imposibile nu cu mult timp în urmă. Ne zbatem să creăm, pe proiecte europene, acea flotă Navrom Delta mai flexibilă, în ceea ce privește dimensionarea unor nave, care să permită un flux mai rapid al pasagerilor către și dinspre Delta Dunării. Sunt lucruri care nu ar fi fost posibile fără istoria facută de acești oameni în 20 de ani, domnul Iancu fiind prima vioară în înființarea acestei structuri. Să vă dea Dumnezeu putere să continuați această activitate!“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

Societatea Navrom Delta a fost constituită în anul 1999, ca urmare a inițiativei autorităților centrale și locale, CNFR Navrom Galați și a unor agenți economici, pentru a pune bazele unei activități stabile de transport pasageri, cu continuitate și care să răspundă dezideratelor și condițiilor specifice zonei Deltei Dunării.

Din 1999 până în prezent, de serviciul public oferit de Navrom Delta au beneficiat peste 3,1 milioane de călători, fiind transportate peste 65.000 de tone de mărfuri generale și bunuri de strictă necesitate.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*