Muzeul de Etnografie și Artă Populară din Tulcea este gazda vernisajului „Portul popular – Valoare identitară“

„Portul popular - Valoare identitară“ este numele vernisajului

Joi, 26 aprilie, începând cu ora 17.00, la Muzeul de Etnografie și Artă Populară din str. 9 Mai, nr. 2 are loc loc vernisajul expoziţiei temporare „Portul popular – valoare identitară”. Evenimentul este organizat de Institutul de Cercetări Eco-Muzeale ”Gavrilă Simion” Tulcea în colaborare cu Muzeul Național al Viticulturii și Pomiculturii Golești.

„Expoziția se înscrie în manifestările organizate cu prilejul Centenarului României. Publicul vizitator va putea admira portul popular de sărbătoare din Arad, Argeș, Banat, Bistrița-Năsăud, Dobrogea, Gorj, Maramureș, Muscel, Vaslui și Vrancea. Unitatea portului popular românesc se înscrie ca o coordonată importantă în tabloul general al unității culturale a românilor de pretutindeni. Dincolo de valoarea sa patrimonială, costumul reprezintă pentru neamul românesc un simbol național. Materialele utilizate, ornamentica, croiul, toate ne vorbesc de istoria acestui neam”, spun organizatorii.

Pentru informaţii suplimentare vă puteţi adresa la sediul Muzeului de Etnografie şi Artă Populară, str. 9 Mai, nr.2, tel. 0240516204.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*