Motor de barcă, în valoare de 10.000 de lei, căutat de autoritățile din Suedia, găsit de polițiștii de frontieră tulceni

Motor de barcă, în valoare de 10.000 de lei, căutat de autoritățile din Suedia, găsit de polițiștii de frontieră tulceni. FOTO: Garda de Coastă

Polițiștii de frontieră tulceni, în cooperare cu lucrători din cadrul Administrației Rezervației Biosferei „Delta Dunării”, au descoperit un motor de barcă, bun căutat în vederea confiscării de către autoritățile din Suedia.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial Tulcea și al Grupului de Nave Sulina, împreună cu lucrători din cadrul ARBDD, au desfășurat o acțiune specifică în zona de responsabilitate pe linia prevenirii și combaterii infracționalității transfrontaliere și braconajului piscicol.

„Astfel, în zona lacului Solomon (Dunavățul de Jos), polițiștii de frontieră au verificat o ambarcațiune care aparține un cetățean român în vârstă de 49 de ani. În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că ambarcațiunea era propulsată de un motor Yamaha, de 50 cp, bun semnalat în bazele de date ca fiind căutat pentru confiscare de către autoritățile din Suedia. Persoana în cauză a precizat faptul că nu avea cunoștință despre situația juridică a bunului și despre faptul că este căutat de către autoritățile din Suedia”, au precizat reprezentanții instituției.

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire, iar motorul în cauză, în valoare de 10.000 de lei, a fost indisponibilizat de către polițiștii de frontieră până la finalizarea cercetărilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*