Motor de ambarcațiune, căutat de autoritățile din Suedia, găsit de polițiștii de frontieră în zona lacului Razelm

Motor de ambarcațiune, căutat de autoritățile din Suedia, găsit de polițiștii de frontieră în zona lacului Razelm. FOTO: Garda de Coastă

Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă în cooperare cu echipa mobilă și corpul de control din cadrul Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării (ARBDD) au descoperit, în zona lacului Razelm, un motor de barcă, bun căutat în vederea confiscării de către autoritățile din Suedia.

Potrivit Gărzii de Coastă, polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina, în cooperare cu echipa mobilă și corpul de control din cadrul ARBDD, au desfășurat la începutul acestei săptămâni o acțiune pe linia prevenirii și combaterii infracționalității transfrontaliere și braconajului piscicol.

„Astfel, în zona lacului Razelm, polițiștii de frontieră au interceptat o ambarcațiune, condusă de un cetățean român, în vârstă de 58 de ani. În cadrul verificărilor efectuate s-a stabilit că ambarcațiunea era propulsată de un motor Yamaha, de 50 cp, bun semnalat în bazele de date ca fiind căutat pentru confiscare de către autoritățile din Suedia”, au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă.

Bărbatul a declarat că nu avea cunoștință despre situația juridică a bunului, neștiind că este căutat de către autoritățile din Suedia.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de tăinuire, iar motorul în cauză, în valoare de 20.000 de lei, a fost indisponibilizat de către polițiștii de frontieră până la finalizarea cercetărilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*