Misiunile pompierilor tulceni din timpul codurilor roșii și portocalii. Ei au avut 17 intervenții, cele mai multe pentru degajarea copacilor căzuți

Copaci căzuți în Tulcea. FOTO ISU Tulcea

Până la ora 8:00 în această dimineață, dispeceratul ISU „Delta” Tulcea a înregistrat 300 de apeluri la numărul unic de urgență 112 care semnalau diverse situații de urgență. Majoritatea acestor apeluri au anunțat copaci și crengi căzuți pe carosabil.

Pompierii tulceni au intervenit în 17 situații de urgență după cum urmează:

– 2 cazuri de inundații ce s-au înregistrat la o locuință unde a fost evacuată apa din subsolul unei case

– 1 incendiu produs la o gospodărie în localitatea Dunăvățu de Jos în urma căruia au ars două anexe. Au intervenit 9 subofițeri cu două autospeciale de stingere și SVSU Murighiol care, până la ajungerea echipajelor profesioniste au reușit localizarea incendiului.

În prezent sunt valabile două avertizări meteo pentru județul Tulcea.

Cod portocaliu – fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului, precipitații mixte și abundente valabil până la ora 10:00

Cod galben – intensificări ale vântului cu rafale de 60…80 km/h. Pe litoral și în bazinul vestic al Mării Negre vor fi intensificări susținute ale vântului, cu rafale în general de 85…90 km/h valabil până la ora 18:00

Totodată, 19 localități sunt afectate de alimentarea cu energie electrică. Este vorba de Babadag, Iazurile, Valea Nucarilor, I.C. Brătianu, Sarichioi, Stejaru, Gorgova, Maliuc, Măcin, Frecăței, Cataloi, Jurilovca, Dorobanțu, M. Kogălniceanu, Topolog, Murighiol, Smârdan, Vulturu, Somova.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*