Misiune grea, dar cu final fericit! Fetiță de 28 de zile, salvată de la moarte de un pompier militar

Plutonierul adjutant șef, George Vdovicencu. FOTO ISU „Delta”

Plutonierul adjutant șef, George Vdovicencu, comandant al echipajului SMURD de la Detașamentul de pompieri Tulcea, a salvat o fetiță de numai 28 de zile, ce avea căile aeriene obstrucționate total.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea, apelul la 112 a fost dat, joi după-amiază, de un membru al familiei care a anunțat că sugarul nu mai respiră.

La locul solicitării s-a deplasat de urgență un echipaj SMURD de la Detașamentul de pompieri Tulcea, fiind începute manevrele de dezobstrucție a căilor respiratorii specifice vârstei, deoarece sugarul era deja cianotic. După ce fusese alăptată, laptele i-a venit înapoi blocându-i fetiței căile aeriene. Mama sugarului a fost găsită în stare de șoc și a fost liniștită de membrii echipajului.

În urma manevrelor, sugarul a început să plângă și să-și reia respirația spontană. Paramedicii SMURD au predat sugarul stabil hemodinamic echipajului de ambulanță tip „C” (cu medic) sosit ulterior la locul evenimentului.

„Colegul nostru, George, ne-a mărturisit că deși are o îndelungată experiență ca salvator, această intervenție a fost cea mai grea. Ne bucurăm pentru că fetița de numai 28 de zile a fost salvată și pentru că avem în rândul nostru astfel de colegi”, au spus sursele citate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*