Misiune de salvare a doi adulți și un minor surprinși de un incediu de vegetație uscată în zona Sfiștofca  din Delta Dunării

Elicopter SMURD. Arhivă

O misiune de salvare a doi adulți și un minor surprinși de un incediu de vegetație uscată în zona Sfiștofca  din Delta Dunării a fost executată de pompierii tulceni.

“Apelul la 112 a fost efectuat în urmă cu scurt timp, iar apelantul a anunțat că în jurul lor se manifestă un incendiu de vegetație și nu pot părăsi zona în siguranță, fiind blocați pe un grind. Către cele trei persoane se deplasează un elicopter SMURD pentru a-i extrage în siguranță din zona afectată de incendiu.

Cele trei persoane, un bărbat, o femeie și un minor de 5 ani au fost transportate în siguranță în loc. Sfiștofca unde au fost evaluate medical. Mama și copilul urmează a fi transportate la spital pentru mai multe investigații și tratament” – ISU Tulcea.

Pompierii fac apel încă o dată către populație de a nu incendia vegetația uscată și palustră pentru acest gen de acțiuni se pot dovedi a fi extrem de periculoase atât pentru viața locuitorilor, a turiștilor aflați în Delta Dunării dar și pentru comunitățile locale și fauna zonei.

Incendiile de vegetație sunt foarte imprevizibile și periculoase mai ales când vântul suflă cu putere riscând să se propage cu o viteză crescută într-o direcție imprevizibilă.

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*