Ministrul Mediului, în vizită în Delta Dunării

Mircea Fechet, în județul Tulcea. FOTO Ministerul Mediului

Aflat în județul Tulcea, ministrul Mircea Fechet vizitează astăzi mai multe obiective pe care Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor le implementează și le dezvoltă la Tulcea sau în Delta Dunării.

Cele mai multe dintre ele sunt finanțate din fonduri europene, din programul Dezvoltare Durabilă sau din PNRR.

„Am avut o întâlnire foarte bună de dimineață, cu colegii din ARBDD. Am evaluat stadiul fiecărui proiect pe care îl implementăm și îl finanțăm din fonduri europene; am discutat mai ales despre proiectele care au o ușoară întârziere.

M-am bucurat să fac astăzi o vizită și la Stația de monitorizare a sturionilor, pe care am construit-o din fonduri europene, în cadrul unui proiect finanțat prin POIM. Am avut bucuria să eliberez câteva exemplare de sturion în Dunăre. Sturionul este specie prioritară nu doar pentru Tulcea, nu doar pentru România, ci pentru întreaga Uniune Europeană, speciile de sturion fiind specii protejate. Garda Națională de Mediu tocmai ce a terminat un control tematic legat de combaterea braconajului piscicol.

Sper ca la sfârșitul zilei să putem concluziona că toate proiectele evoluează așa cum ne dorim, că nu vom pierde banii europeni și că ne atingem obiectivul zilnic, acela de a ne asigura că Delta e într-o stare mai bună decât am găsit-o la început”, a spus ministrul în cadrul unei sesiuni de declarații de presă, susținută pe faleza din Tulcea, alături de comisarul general al Gărzii Naționale de Mediu, Andrei Rudolf Corlan, și de guvernatorul ARBDD – Bogdan Bulete.

Stația de monitorizare a sturionilor face parte din proiectul „Dezvoltarea Stației de monitorizare a peștilor migratori: sturioni și scrumbie – Isaccea”, implementat de ARBDD, în parteneriat cu Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunării Tulcea, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) și etapizat prin Programul de Dezvoltare Durabilă (PDD).

Cel mai important rezultat al proiectului este realizarea unei infrastructuri mobile care poate produce și popula în continuare Dunărea cu puiet de sturioni. Stația mobilă de creștere a puietilor de sturioni va fi amplasată în diferite zone din Rezervației Biosferei Delta Dunării, în special în apropierea localității Isaccea.

Vizita de lucru a ministrului Mircea Fechet, din județul Tulcea, continuă cu inspectarea zonei Carasuhat/Mahmudia – zonă reconstruită ecologic în 2015, precum și a zonei unde s-a spart digul de protecție și s-a renaturat.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*