Ministerul Sănătății îi momește pe medicii din Constanța să facă gărzi la Spitalul Județean Tulcea

Spitalul Județean Tulcea. FOTO CJ Tulcea

Pentru a rezolva problema gravă a lipsei de medici anesteziști și neomatologi din Spitalul Județean Tulcea, Ministerul Sănătății caută soluții la Constanța. Se poartă discuții pentru ca medicii constănțeni să asigure măcar gărzile la unitatea sanitară din Tulcea.

Pentru că nu se găsesc pe nici o cale medici care să vină la Spitalul Județean Tulcea să ocupe un post, s-a apelat la Ministerul Sănătății pentru a găsi o soluție, chiar și temporară. În acest context, unul dintre consilierii ministrului sănătății, Oana Carabaș s-a deplasat în dimineața de miercuri 29 mai la Spitalul Județean Constanța.

Aceasta a discutat cu conducerea Spitalului Județean Constanța, dar și cu medicii anesteziști pentru a găsi împreună o soluție pentru ca aceștia să facă gărzi în Secția de Terapie Intensivă din spitalul tulcean.

De principiu, medicii din SCJU Constanța au fost de acord cu propunerea, dar au avut și ei o serie de doleanțe, printre acestea fiind și ca remunerarea pentru gărzile făcute să se facă la aceiași valoare ca la Constanța.

Verdictul îl va avea Consiliul Județean Tulcea, care poate accepta sau nu condițiile medicilor.

Trimisa Ministerului Sănătății a mai discutat cu conducerea SCJU Constanța de posibilitatea extinderii acestei variante și pentru partea de neonatologie.

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*