Ministerul Dezvoltării investește, prin Programul Operațional Regional, peste 50 de milioane de lei în trei proiecte destinate județului Tulcea

Jurilovca
Jurilovca

Ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, Ion Ștefan, a semnat miercuri, 27 mai, 18 contracte de finanțare prin Programul Operațional Regional (POR) 2014-2020, destinate unităților administrativ-teritoriale (UAT), instituțiilor publice, dar și sectorului întreprinderilor mici și mijlocii (IMM).

Cele mai multe contracte, 17, se adresează unităţilor administrative (UAT-urilor) și instituțiilor publice, în timp ce unul este destinat sectorului privat.

Trei dintre proiectele, cu o valoare totală de peste 50 de milioane de lei, urmează a fi implementate în județul Tulcea. Este vorba despre:

  • UAT Tulcea, pentru eficientizarea energetică a blocurilor de locuințe din strada Gării – Asociația 45, cu o valoare de 22.666.266,70 lei;
  • UAT Jurilovca, pentru creșterea accesibilității prin dezvoltarea infrastructurii de acostare cu o valoare de 18.434.666,08 lei;
  • UAT Babadag, pentru creșterea performanței energetice a sectorului rezidențial – reabilitare termică blocuri de locuințe, cu o valoare de 9.535.831,14 lei.

„Investițiile publice pentru obiective de infrastructură, fie că vorbim de cea terestră sau maritimă, de îmbunătățire a eficienței energetice pentru locuințele românilor, de infrastructură în educație, protecție socială sau în domeniul cultural vor conduce la o redresare economică a României. Tocmai pentru acest lucru, MLPDA, prin Programul Operațional Regional, susține investiții către UAT-uri, instituții publice sau antreprenori prin semnarea contractelor de finanțare. România are nevoie de toți banii europeni puși la dispoziție și invit beneficiarii să apeleze la aceste programe de finanțare pentru sectorul public și pentru cel privat”, a precizat Ion Ștefan.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*