Mina marină de pe brațul Chilia Veche era din Primul Război Mondial, de fabricație franceză

Mină marină pe brațul Chilia Veche FOTO ISU Tulcea

Mina marină de pe brațul Chilia Veche era din Primul Război Mondial, de fabricație franceză.

“Misiunea echipajelor din cadrul ISU Tulcea și a MApN fost încheiată în urmă cu scurt timp.

Mina marină a fost ridicată de către echipa de scafandri pirotehnicieni ai MApN și urmează să fie transportată în vederea depozitării în siguranță.

Zona este una sigură în acest moment pentru traficul naval.

Mina este de fabricație franceză și provine din timpul Primului Război Mondial” – ISU Tulcea.

Forțele Navale Române au venit cu informații despre această mină.

“Scafandrii de luptă împotriva dispozitivelor explozive din cadrul Forțelor Navale Române au executat activități specifice de clasificare a obiectului plutitor descoperit luni, 8 aprilie, pe Brațul Chilia. În urma desfășurării acestor activități de către militarii Centrului 39 Scafandri și Flotilei Fluviale, s-a constatat că elementul raportat de Garda de Coastă reprezintă un corp de mină istorică, din perioada Primul Război Mondial, fără încărcătură explozivă.

În urma intervenției scafandrilor EOD, corpul de mină a fost extras de pe Brațul Chilia, pentru a elimina prezența oricărui pericol de navigație.

Activitatea de identificare, clasificare și extracție a minei istorice s-a desfășurat în mod interinstituțional și în conformitate cu procedurile operaționale stabilite la nivelul Sistemului național de apărare, ordine publică și securitate națională” – Forțele Navale Române.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*