Măsurile luate de către autoritățile tulcene pentru noul Cod Portocaliu. Vineri dimineață se decide dacă se închid sau nu școlile

Persoanele cu risc: gravidele și cei ce necesită dializă au fost transportați la spital. FOTO SAJ Tulcea

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, întrunit la sediul Instituției Prefectului – județ Tulcea, a luat o serie de decizii în condițiile în care județul intră sub incidența Codului Portocaliu: 

– persoanele dializate și gravidele în ultimul trimestru de sarcină vor fi aduse la Tulcea în cursul zilei de 22 martie, până la ora 23.00;

– nu a fost luată hotărârea privind suspendarea cursurilor pentru ziua de 23.03.2018, o decizie în acest sens urmând a fi luată, după caz, de către inspectorul general școlar- vineri dimineață sau C.A. –urile unităților de învățământ la propunerea directorilor de unități de învățământ – vineri dimineață.

Ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență a fost urmată de videoconferința cu doamna ministru Carmen Daniela Dan pe tema codului portocaliu.
Potrivit avertizărilor hidrometeorologice, pentru perioada 22.03.2018, ora 20:00 – 23.03.2018, ora 08:00, vremea va fi rece și cerul noros.

Precipitaţiile vor cuprinde toată Dobrogea şi vor fi predominant sub formă de ninsoare. Cantităţile de apă vor fi moderate (în jur de 10 l/mp) şi se va depune strat nou de zăpadă, în medie de 10 cm. În zona de coastă, unde precipitaţiile vor fi mixte, izolat se va produce polei. Vântul va prezenta intensificări susţinute, cu viteze la rafală de 60 – 65 km/h viscolind şi troienind zăpada şi determinând scăderea vizibilitaţii. Temperaturile minime se vor încadra între –4 şi 1 grad. Vântul va amplifica senzaţia de frig.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*