Măsuri luate de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Tulcea

În urma ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, la nivelul județului Tulcea au fost luate măsuri de identificare a unei locații pentru o eventuală relocare temporară a locuitorilor din zona de graniță care doresc acest lucru, iar Inspectoratul pentru Situații de Urgență „DELTA” al județului Tulcea, la ordinul prefectului, a pus la dispoziția locuitorilor din Ceatalchioi și Plauru o autospecială de primă intervenție și comandă, respectiv în comuna Chilia Veche o ambarcațiune SAR tip Targa și o autospecială de primă intervenție și comandă pentru asistența persoanelor care sunt afectate de situația generată de agresiunea Federației Ruse și atacarea porturilor Ucrainene învecinate localităților menționate.

Aceste mijloace vor executa misiunea ordonată atâta timp cât situația de la granița României cu Ucraina o impune. Ambarcațiunea SAR prezentă la Chilia Veche are o capacitate de transport de până la 8 persoane, iar în cazul în care se va impune transportul unor persoane în municipiu pe calea rutieră pe timpul nopții, în afara orelor de program al bacului ce face legătura între suburbia Tudor Vladimirescu și Tulcea, a fost luată decizia ca acesta să funcționeze indiferent de oră la solicitarea autorităților locale. Mijloacele dislocate în cele două localități sunt prevăzute cu trei Subofițeri respectiv un conducător de ambarcațiune și doi șoferi.

De asemenea, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a luat hotărârea ca Inspectoratul General pentru Situații de Urgență să fie abilitat în a transmite mesaje de avertizare și alarmare prin sistemul RO-alert și/sau mijloacele de alarmare de la nivelul autorităților publice locale, iar în cazul în care sunt zone fără acoperire GSM ori neacoperite de mijloace de alarmare, Inspectoratul județean pentru Situații de Urgență dislocă echipaje care asigură avertizarea/alarmarea populației, pe baza datelor transmise de dispecerat prin intermediul sistemelor de comunicații radio, folosind mijloacele mobile de avertizare sau comunicare.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*