Măsuri de siguranță pentru o bună desfășurare a Festivalului „Enisala – Unitate la cetate”

Cetatea Enisala. FOTO: CJ Tulcea

Cetatea medievală Enisala devine, în perioada 18 – 20 august, gazda Festivalului „Enisala – Unitate la cetate”, eveniment ce se bucură de așteptarea unui public numeros. Pentru a asigura o desfășurare sigură și reușită a acestui eveniment, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea a anunțat o serie de măsuri de siguranță.

Astfel, potrivit ISU „Delta”, o echipă formată din autospeciala de stingere și un echipaj SMURD va fi prezentă pe tot parcursul festivalului pentru a răspunde operativ în caz de orice situație de urgență.

Printre recomandările făcute de autorități pentru asigurarea unui mediu sigur în timpul festivalului se numără:

  • Evitarea fumatului în locurile aglomerate și aruncarea necugetată a resturilor de țigară, având în vedere că evenimentul are loc într-o zonă înconjurată de vegetație și că temperaturile ridicate pot crește riscul de incendii.
  • Abținerea de la aducerea în zonă a substanțelor inflamabile pentru a preveni orice potențial pericol.
  • Depozitarea corectă a deșeurilor în locurile special amenajate, astfel încât să nu se favorizeze propagarea rapidă a flăcărilor în cazul unui incendiu.
  • În cazul izbucnirii unui incendiu, cetățenii sunt rugați să urmeze indicațiile forțelor de intervenție și să evacueze zona fără a crea panică, astfel încât echipajele să poată interveni eficient.
  • Parcarea autovehiculelor se va face în zonele special desemnate, pentru a nu bloca căile de acces ale echipajelor de intervenție.
  • În situația apariției unei urgențe, cetățenii sunt sfătuiți să apeleze imediat numărul unic de urgență 112.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*