Lucrările de modernizare a drumurilor Stejaru-Cerna și Valea Teilor-Nicolae Bălcescu sunt în plină desfășurare

Discuții despre stadiul lucrărilor pe ruta Stejaru – Cerna, respectiv Valea Teilor – Nicolae Bălcescu. FOTO CJ Tulcea

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu și vicepreședintele Dumitru Mergeani au participat la conferința de progres pentru două proiecte de modernizare a infrastructurii de transport regional regional pe traseul Stejaru – Cerna, respectiv Valea Teilor – Nicolae Bălcescu. Ambele proiecte sunt finanțate prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 și au ca obiectiv creșterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale situate în proximitatea coridorului TEN-T (Constanţa – Tulcea – Brăila – Galaţi).

Proiectul privind traseul Stejaru – Cerna are o valoarea totală de 98 milioane de lei și o durată de implementare de 36 de luni. Pentru executarea lucrărilor de modernizare a fost semnat contractul de lucrări cu Asocierea S.C. Strabag S.R.L. și S.C. Mega Edil S.R.L. Printre beneficiarii acestei investiții se numără aproximativ 5.000 turişti care tranzitează anual zona pe direcția Constanța – Nordul Moldovei, precum și cei peste 11.000 locuitori din localitățile Cerna, Dorobanțu, Topolog și Stejaru.

„Mulțumesc reprezentanților constructorului pentru prezență și mă adresez celor două firme asociate, care au câștigat licitația pentru această investiție, să o trateze cu maximă responsabilitate, în condițiile în care unul dintre diriginții de șantier voi fi chiar eu. Îmi doresc să transmiteți mesajul meu decidenților din fiecare companie, pentru că dorința cetățenilor din județul Tulcea, dorința noastră, a celor care suntem în administrația publică, este ca aceste investiții să se desfășoare într-un timp cât se poate de rapid, fără a afecta calitatea. De asemenea, vom ține cont de toate aspectele incluse în proiect, calitatea fiind primordială“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

 

„Prin aceste proiecte se întregește salba de drumuri județene modernizate. Rămâne o părere de rău din partea Consiliului Județean că, deocamdată, nu putem moderniza și drumul spre Chilia, din cauza situației juridice de acolo, pentru a avea drumurile județene aproape în întregime modernizate. Vreau să felicit echipa din cadrul Consiliului Județean care se ocupă de implementarea acestor proiecte precum și a celorlalte proiecte realizate până acum. În momentul în care vom merge cu mașina pe aceste drumuri, după ce vor fi asfaltate, de abia atunci vor fi mulțumirile pe de-a-ntregul“, a declarat vicepreședintele Dumitru Mergeani.

În ceea ce privește modernizarea tronsonului Valea Teilor – Nicolae Bălcescu, valoare totală a proiectului este de 52 milioane de lei și o durată de implementare de 36 de luni. Pentru executarea lucrărilor de modernizare a fost încheiat contractul de lucrări cu Asocierea dintre SC Tib Cons SRL şi SC Wfa Impex SRL. Drumul va deservi circa 6.500 de locuitori ai comunităţilor locale din zonă, minim 3.000 turişti/an care tranzitează zona, dar și cele peste 100 de societăţi comerciale care îşi desfăşoară activitatea în zonele vizate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*