Lucrările de construcție la podul suspendat peste Dunăre au ajuns la un stadiu fizic de 60 la sută

Lucrările de construcție la podul suspendat peste Dunăre au ajuns la un stadiu fizic de 60 la sută. FOTO Facebook CJ Tulcea

Consiliul Județean Tulcea a anunțat luni, 21 martie, că lucrările de construcție la podul suspendat peste Dunăre au ajuns la un stadiu fizic de 60 la sută, al patrulea din cele 86 de segmente de tablier fiind deja adus de la Vard Brăila, la sfârșitul săptămânii trecute, și montat la capătul dinspre Jijila al podului.

Totodată, potrivit conducerii Ministerului Transporturilor și Infrastructurii, constructorii au dat asigurări că până la sfârșitul acestui an se va putea circula de la Smârdan la Brăila pe noul pod, obiectiv care reprezintă una dintre cele mai mari investiții din România ultimilor ani.

Potrivit reprezentanților constructorului, greutatea fiecărui segment de tablier metalic este de 250 de tone, iar, după ce vor fi montate, toate cele 86 de tabliere ale podului vor cântări 21.000 de tone. Constructorii care lucrează la acest obiectiv au ridicat primul segment de tablier metalic în urmă cu aproape o lună. Prin alăturarea și sudarea celor 86 de segmente, va fi realizată calea de rulare a podului.

Podul suspendat peste Dunăre va avea o lungime de 1.974 metri, din care 1.120 de metri reprezintă deschiderea centrală, la care se adaugă două deschideri laterale de 489 de metri pe malul dinspre Brăila și 364 de metri pe malul dinspre Tulcea. Se preconizează, astfel, că, la momentul finalizării, va fi al treilea pod din Europa din punct de vedere al deschiderii centrale și al lungimii.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*