Lucrarea lunii la Muzeul de Artă

Lucrarea lunii la Muzeul de Artă

Muzeul de Artă din strada Grigore Antipa, nr.2, invită vizitatorii să contemple opera „Bărbat”- bronz, aparținând colecției de sculptură, creator – Oscar Han (n. 3 decembrie 1891, București – d. 14 februarie 1976, București).

 ”Contemporanul său și marele poet Tudor Arghezi îl descria în două cuvinte cât se poate de potrivite ca fiind „parșiv și genial”, iar pictorul Nicolae Tonitza, colegul său din „Grupul celor patru”, îl considera cel mai „îndrăzneț, mai expresiv și totodată mai adâncit în cugetare, dintre toți sculptorii noștri contemporani”, „singurul nostru sculptor de largă și înaltă viziune”, declara criticul Doina Păuleanu.

„Fără a fi elevul lui Bourdelle, viziunea plastică a lui Oscar Han a fost influenţată decisiv de creaţia artistului francez, de monumentalitatea şi forţa personajelor sale. Creator de portrete, de compoziţii figurative, de nuduri feminine, monumente, Han conferă personajelor sale, fără excepţie, prin corporalitatea lor atletică, o solemnitate monumentală, un eroism intrinsec”, afirmă Corina Teacă.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*