Lord, noul coleg patruped al jandarmilor tulceni

Lord, noul coleg patruped al jandarmilor tulceni. FOTO IJJ Tulcea

Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea și-a mărit efectivele cu un câine de serviciu, în vârstă de șase luni, din rasa Labrador.

Lord se află în perioada de acomodare cu conductorul său, urmând în prezent un curs de predresaj, după care va participa la cursul de dresaj ce se va desfășura la Centrul Chinologic „Dr. Aurel Greblea” din Sibiu, unde își va dezvolta simțurile și abilitățile. După perioada de pregătire, el va obține specializarea detectare – semnalare substanțe explozive și va putea participa la misiunile specifice.

Câinii din rasa Labrador sunt extremi de loiali, răbdători, echilibrați și afectuoși, stabilind ușor legături cu oamenii. De asemenea, au un temperament pozitiv, sunt independenți și excelente animale de aport, excelând la identificarea mirosurilor.

Lord, noul coleg patruped al jandarmilor tulceni. FOTO IJJ Tulcea

În prezent, Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea are în dotare șase câini de serviciu din rasele Ciobănesc German, Ciobănesc Belgian Malinois,  Presa Canario, Labrador Retriever și Rottweiler. Zilnic, aceștia execută antrenamente specifice, iar lunar se desfășoară convocări de specialitate, în cadrul cărora se execută exerciții de dresaj, disciplinare și agresivitate.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*