FOTO Localnicii din I.C. Brătianu se joacă cu focul, iar pompierii muncesc în urma lor

Pompierii au intervenit pentru stingerea incendiului și limitarea pagubelor. FOTO ISU Delta Tulcea

În ultimele zile, localnicii din comuna I.C. Brătianu au ales să își igienizeze terenurile cu ajutorul focului, dar au scăpat flăcările de sub control. A fost nevoie de intervenția pompierilor tulceni pentru a le stinge înainte de a provoca pagube însemnate.

 

Dacă vrei să îți igienizezi terenul agricol prin foc trebuie să respecți o serie de reguli, printre acestea numărându-se anunțarea autorităților, să nu bată vântul tare și să îl supraveghezi. Numai că mai nimeni nu își bate capul cu așa ceva și drept urmare pun în pericol comunitatea și mediul înconjurător.

În județul Tulcea, pompierii ISU Delta au avut două astfel de intervenții în 24 de ore numai în zona localității I. C. Brătianu. Prima a fost în seara de 31 octombrie, când secția de pompieri Măcin a intervenit la stingerea unui incendiu de vegetație uscată care se manifesta în localitatea I. C. Brătianu pe o suprafață de trei hectare. ISU Delta a intrvenit cu o autospecială de stingere cu apă și spumă și 5 subofițeri.

În după amiaza zilei de 1 noiembrie, un apel la 112 dădea iar alarma în secția de pompieri din Măcin. Un alt incendiu pe un teren în zona localității I. C. Brătianu a fost semnalat. S-a intervenit în aceiași formulă – o autospecială de stingere cu apă și spumă și 5 subofițeri, focul ce se manifesta pe o suprafață de aproximativ 5 hectare fiind stins în scurt timp.

Cazurile sunt în atenția polițiștilor, acest gen de fapte fiind sancționate cu amendă de la 1.000 la 2.500 lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*