Localitatea Izmail a fost gazda conferinței de lansare a proiectului „Infrastructură transfrontalieră de sănătate“, proiect în care Tulcea este partener

conferința de lansare a proiectului „Infrastructură transfrontalieră de sănătate“. FOTO CJ Tulcea

Președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu a participat, la Izmail, la conferința de lansare a proiectului „Infrastructură transfrontalieră de sănătate“, la invitația primarului orașului Izmail, Andrii Abramchenko.

La eveniment au mai fost prezenți Camelia Coporan, secretar general adjunct în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Doina Turcu, ofițer de monitorizare în cadrul Secretariatului Tehnic Comun BRCT Suceava România-Ucraina și Natalia Budescu, directorul Asociației de Cooperare Transfrontalieră „Euroregiunea Dunărea de Jos“.

„Iată că acest proiect transfrontalier privind infrastructura din domeniul sănătății, realizat cu implicarea totală a Asociației de Cooperare Transfrontalieră „Euroregiunea Dunărea de Jos“, creează punți concrete între cele două regiuni. După ce în luna iunie a avut loc lansarea proiectului la Tulcea, astăzi, întoarcem vizita la Izmail, la această conferință de lansare.

Îmi exprim speranța că acest proiect va fi unul benefic pentru populația de pe cele două maluri ale brațului Chilia. Cred că această relație de cooperare între Tulcea și Izmail este un exemplu de bună practică, de vecinătate și interese comune. Încă o dată, doresc să subliniez că promotorul acestei relații foarte bune dintre Tulcea și partea ucraineană a fost primarul Andrii Abramchenko, un om cu calități deosebite, care a știut să dea de înțeles că nu avem nimic de împărțit și că trebuie să ne ajutăm ca lucrurile să meargă într-o direcție pozitivă.

Seria proiectelor de cooperare între cele două părți nu se încheie aici, la sfârșitul lunii iulie, semnându-se la București, în prezența domnului primar Andrii Abramchenko, contractul de finanțare pentru proiectul Clean River – Dunărea, care va fi implementat cu fonduri europene prin intermediul Programului Operațional Comun România-Ucraina 2014-2020“, a declarat președintele Horia Teodorescu.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*