La Tulcea s-a întrunit Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă pentru a rezolva problema unor drumuri județene abandonate de firma ce avea contract cu autoritățile locale

Pompierii au intervenit la inundații. FOTO ISU Delta Tulcea

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea, s-a întrunit în şedinţă extraordinară în ziua de 17 septembrie pentru a dezbate Hotărârile Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă Grindu, Beidaud şi Turcoaia, prin care sesizează problemele apărute la infrastructura unor drumuri judeţene precum şi necesitatea reabilitării acestora.

Executantul cu care a fost încheiat contractul cadru privind lucrările de întreţinere multianuală vară-iarnă a reţelei de drumuri judeţene din judeţul Tulcea a renunţat la contract. În contextul apropierii sezonului rece şi implicit, pentru asigurarea desfăşurării în condiţii de siguranţă a traficului pe drumurile publice de către administratorii de drumuri, cu precădere în această perioadă a anului, autoritățile au decis să ia anumite măsuri.

Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă Grindu, Beidaud şi Turcoaia au sesizat starea avansată de deteriorare a drumurilor judeţene DJ 222M, DJ 222 şi DJ 222H, a căror infrastructură a fost grav avariată pe anumite porţiuni, din cauza intemperiilor manifestate în ultima perioadă pe raza judeţului Tulcea. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea a decis intervenţia de urgenţă în vederea efectuării lucrărilor de reabilitare pe sectoarele de drum judeţean DJ 222M – porţiunea de 3 km situată în intravilanul localităţii, DJ 222 – între km 94+518 – km 98+841 şi DJ 222H – între km 3+300 – 5+300.

Consiliul Judeţean Tulcea va asigura parcurgerea procedurilor legale în vederea efectuării lucrărilor necesare readucerii la starea inițială a drumurilor judeţene:

  • DJ 222M – porţiunea de 3 km situată în intravilanul localităţii;
  • DJ 222C – porţiunea cuprinsă între km 94+518 – km 98+841;
  • DJ 222H – porţiunea cuprinsă între km 3+300 – 5+300.

Sumele necesare efectuării lucrărilor de reabilitare pot fi solicitate şi alocate din fondul special pentru prevenirea şi combaterea efectelor calamităţilor naturale constituit la nivelul Consiliului Judeţean Tulcea.
re.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*