La Tulcea a început „Etno Dobrogea – liant de tradiție“

La Tulcea a început „Etno Dobrogea – liant de tradiție“. FOTO CJ Tulcea

Administratorul public al județului Tulcea, Dumitru Mergeani, a participat vineri, 24 septembrie, la deschiderea oficială a târgului, care a va avea loc, până pe 26 septembrie, în Piața Civică din municipiul Tulcea.

Conform organizatorilor, târgul „Etno Dobrogea – liant de tradiție“ și-a propus să aducă în prim-plan produsele tradiționale dobrogene, pentru a promova un mod de viață sănătos și natural, dar și pentru a încuraja comunitățile locale să dezvolte afaceri locale care să pună în valoare produsul tradițional.

„Avem nevoie de produse atestate tradițional, de produse românești autentice, naturale, pentru a ne hrăni sănătos. În rețetele de fabricație nu se folosesc E-uri, ci numai ingrediente locale, materii prime naturale, toate acestea contribuind la starea noastră de bine și de echilibru”, a declarat Paula Vals, președintele Asociației Tradițional Moesis.

În acest scop, Asociația Tradițional Moesis dorește să ducă mai departe tradiția locală, de la gastronomie deltaică, la meșteșuguri, port tradițional, până la atestarea produselor locale autentice.

„În calitate de consumatori, tulcenii pot încuraja dezvoltarea unor astfel de afaceri în județul nostru, achiziționând produse tradiționale și naturale de la surse de încredere, care pot deveni un adevărat brand pentru județul Tulcea. Iată, că aici, în piața centrală a orașului, dovedim că Primăria Tulcea în colaborare cu Consiliul Județean Tulcea reușesc să facă lucruri bune. Acest lucru se poate întâmpla prin implicarea societății Agropiețe și prin implicarea enormă a Asociației Tradițional Moesis. Felicitări, Paula Vals, pentru că reușești să organizezi un eveniment de o asemenea amploare. Județul Tulcea nu înseamnă numai deltă, peisaje, cetăți, ci înseamnă și gastronomie foarte bogată. Astăzi, avem aici, în aceste corturi, o bucățică din sufletul Dobrogei, precum și părți din grădinile producătorilor tulceni. Sperăm ca în aceste zile să gustați din toate, să avem zile călduroase și pline de bunătăți“, a transmis Dumitru Mergeani, administrator public al județului Tulcea.

Evenimentul a fost cofinanțat de Consiliul Județean Tulcea, în baza Legii nr. 350/2005 privind regimul finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*