La nivelul județului Tulcea au fost aplicate peste 3.000 de sancțiuni pentru încălcarea ordonanțelor militare

Prefectul judeţului Tulcea, Alexandru Cristian Iordan, în teren. FOTO Prefectura Tulcea

La nivelul județului Tulcea, până la data de 19 aprilie au fost înregistrate 518 persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu, în creștere față de ziua precedentă când au ieşit din perioada de izolare voluntară de 14 zile un număr de 36 persoane și au intrat un număr de 100 persoane. Până la data de 19 aprilie au ieșit din perioada de izolare de 14 zile un număr de 3769 de persoane.

De asemenea, la această dată se află în carantină un număr de 113 persoane. Până la data de 19 aprilie 2020 au ieşit din perioada de carantină 388 persoane. Numărul total de paturi din centrele de carantină este de 426, din care disponibile 274. De asemenea, până la această dată au fost testate 344 de persoane, 30 persoane fiind testate ieri 18 aprilie. Din acestea au fost confirmate 32 persoane, 23 fiind internate iar 9 persoane vindecate şi externate.

În ceea ce priveşte bilanţul acțiunilor de monitorizare și control privind respectarea condițiilor de autoizolare în conformitate cu legislația în vigoare, la nivelul judeţului Tulcea, pana în data de astăzi 19 aprilie 2020 s-au efectuat controale la 195 locuinte, din care la 175 locuinţe de către lucrători ai Poliţiei şi la 20 de locuinţe de către lucrători ai Jandarmeriei fiind verificate în total 617 persoane, dintre acestea 506 de către lucrători ai Poliţiei şi 111 de către lucrători ai Jandarmeriei.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Politie Tulcea, alături de celelalte structuri din dispozitivul de ordine și siguranţă publică, acționează permanent în teren atât pentru asigurarea respectării restricțiilor de circulație impuse prin Ordonanțele Militare cât şi pentru prevenirea și combaterea criminalității.

În urma efectuării acestor acţiuni privind respectarea prevederilor din Ordonanţele Militare emise de Guvernul României a reieșit faptul că nu toate persoanele au respectat condițiile impuse de lege, motiv pentru care reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat 96 de sancţiuni contravenţionale pe parcursul zilei de ieri 18.04.2020, 89 sancțiuni contravenționale de către lucrători ai Poliţiei şi 7 sancțiuni contravenționale de către lucrători ai Jandarmeriei în valoare totală de 296.865 lei, din care 278.365 lei aplicate de poliţişti si 18.500 lei sanctiuni aplicate de Jandarmerie.

Până în prezent, reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Tulcea au aplicat un număr de 3.013 sancţiuni contravenţionale cu o valoare totală de 8.451.864 lei.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*