Județul Tulcea va avea propriile elicoptere SMURD

Elicopterul SMURD intervine în județul Tulcea. FOTO ISU Delta
Elicopterul SMURD intervine în județul Tulcea. FOTO ISU Delta

Două elicoptere urmează să ajungă la Unitatea Specială de Aviație Tulcea și vor fi utilizate în operațiuni medicale pentru urgențele din Deltă, a anunțat prefectul Tulcei, Lucian Furdui.

La București a fost semnat Acordul-cadru de furnizare a unor elicoptere ușoare, echipate corespunzător pentru operațiuni medicale și de căutare-salvare în mediul montan sau medii greu accesibile.

Proiectul este finanțat din fonduri europene, este valabil pentru o perioadă de 48 de luni și are ca obiectiv achiziționarea, în total, a 10 elicoptere pentru operațiuni medicale și de căutare-salvare.

Cele 10 elicoptere sunt achiziționate de MAI și vor deservi în misiuni inclusiv teritoriul Deltei Dunării.

“Este extrem de benefic acest lucru având în vedere presiunea care există în acest moment pe elicopterul destinat acestui gen de misiuni de la Unitatea Specială de Aviație.
Achiziția elicopterelor noi echipate complet pentru intervenţii în caz de urgenţă înseamnă încă un pas important pe care îl face Guvernul în procesul de eficientizare a capacităţii de intervenţie pentru situații de urgență.
Eficientizarea capacităţii de intervenţie pentru situații de urgență înseamnă vieți salvate”, a precizat prefectul Lucian Furdui.

În prezent, în situații grave, intervin elicopterele SMURD de la Constanța sau Galati.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*