UPDATE O persoană suspectă de coronavirus COVID-19 a fost preluată cu izoleta din Sarichioi. Județul Tulcea se menține în continuare fără niciun caz de coronavirus COVID-19

Persoana suspectă a fost preluată cu izoleta. FOTO CTnews.ro

În cadrul şedinţei Centrului de coordonare al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din data de 20 martie s-a luat decizia de activare a Centrul Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei care s-a încadrat cu personal din toate structurile cu atribuții în gestionarea situațiilor specifice COVID 19.

La nivelul județului Tulcea, la data de 20 martie sunt înregistrate 503 persoane aflate în autoizolare la domiciliu din care 171 în municipiul Tulcea, în creştere față de ziua precedentă. Până azi, 20 martie 2020 au ieşit din perioada de izolare de 14 zile un număr de 54 de persoane. De asemenea, la această dată se află în carantină un număr de 28 persoane.

Începând cu data de 13 martie, de la 38 de persoane s-au recoltat probe biologice în vederea testării Covid 19. În cursul zilei de ieri, 19 martie au fost prelevate trei probe, iar în cursul zilei de 20 martie au mai fost recoltate şase probe, cinci de la persoanele aflate în carantină şi una de la un contact direct al unei persoane de sex feminin de 63 de ani cu un caz confirmat de COVID 19 dintr-un alt judeţ din ţară. Toate aceste probe biologice au fost transportate către centrele regionale iar rezultatele testării pentru primele 23 dintre aceste persoane au fost NEGATIVE.

„Facem precizarea că până la această dată, 20 martie, judeţul Tulcea nu are confirmat niciun caz de infectare cu virusul COVID – 19, fiind unul dintre judeţele ţării în care prezenţa virusului nu a fost confirmată. În ceea ce priveşte bilanţul acțiunilor de monitorizare și control privind respectarea condițiilor de autoizolare în conformitate cu legislația în vigoare, până în prezent s-au efectuat în total 1207 controale din care 282 în data de 19 martie 2020. În urma efectuării acestor controale a reieșit faptul că nu toate persoanele controlate au respectat condițiile impuse de lege motiv pentru care reprezentanţii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Tulcea au aplicat trei sancţiuni contravenţionale“, au transmis reprezentanții CJSU Tulcea.

UPDATE:

În cursul serii de 20 martie, o persoană ce prezenta simptome specifice de coronavirus COVID – 19 a fost preluată cu izoleta de către un echipaj SMURD din Sarichioi.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*