Județul Tulcea poate să facă de acum teste pentru pacienții infectați cu noul coronavirus. Cazurile de persoane infectate sunt în scădere

Laboratorul pentru testare COVID-19 la Tulcea. FOTO CJ Tulcea

În județul Tulcea a început efectuarea testărilor de laborator la nivel local, după ce în cadrul Laboratorului Direcţiei Sanitare Veterinare, aparatul Real Time-PCR a fost adaptat pentru a efectua aceste teste, până la 100 pe zi. Pentru ca aceste testări COVID-19 să poată fi făcute la Laboratorul Direcţiei Sanitare Veterinare, președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu a avut o serie de discuții cu factori de decizie la nivel central, inclusiv cu secretarul de stat din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Pentru a se putea efectuarea de teste pentru depistarea COVID-19 s-a instalat un filtru separat pentru specialiştii care vor lucra cu aceste teste, fiind asigurate condițiile de biosecuritate maximă.

La sfârșitul zilei de 9 aprilie, în județul Tulcea, situația persoanelor carantinate, autoizolate la domiciliu și confirmate pozitiv este următoarea: 1168 persoane aflate în izolare voluntară la domiciliu, în scădere față de ziua precedentă când au ieşit din perioada de izolare voluntară de 14 zile un număr de 88 persoane și au intrat un număr de 55 persoane.

De asemenea, la această dată se afla în carantină un număr de 213 persoane. Până în 9 aprilie au ieșit din perioada de carantină 193 persoane.

Până în data de 8 aprilie au fost testate 142 de persoane din județul Tulcea, iar dintre acestea au fost confirmate 11 persoane. Dintre acestea o persoană este vindecată.

Situația detaliată a persoanelor testate:

  • la persoanele carantinate au fost efectuate, conform metodologiei, 31 de testări din care 22 testări negative, 8 testări în așteptare și 2 pozitive.
  • la persoanele aflate în autoizolare la domiciliu au fost efectuate 48 testări, din care 33 testări negative, 7 testări pozitive, 8 testări în așteptare.

În afară de testările efectuate la persoanele aflate în carantină și autoizolare la domiciliu s-au efectuat 63 de testări la persoane suspecte de COVID-19 din care 2 testări pozitive, 51 testări negative și 10 testări în așteptare.

Total rezultate centralizate la nivel DSP Tulcea: 99 cazuri negative, 30 cazuri în așteptare și 13 cazuri confirmate cu COVID-19: din care 0 decese și o persoană vindecată și externata.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*