Județul Tulcea înregistrează un număr de decese în urma accidentelor rutiere mai mare decât anul trecut

Polițiștii aui ieșit pe străzi în număr mare într-o acțiune de prevenire. FOTO IPJ Tulcea

Poliţia Rutieră Tulcea a desfășurat la începutul lunii mai, în perioada 1-3, pe raza județului, acţiuni pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere și conștientizarea participanților la trafic cu privire la pericolul la care se expun prin nerespectarea regulilor de circulație.

Din datele statistice a rezultat că, în perioada 1 ianuarie  – 28 aprilie, pe drumurile deschise circulaţiei publice din judeţul Tulcea s-au produs 15 accidente rutiere grave – cu 1 mai puțin decât în aceeași perioadă a anului trecut, soldate cu decesul unui număr de 6 persoane – cu 3 mai mult decât în aceeași perioadă a anului trecut şi rănirea gravă a altor 13 cu 2 mai puțin față de aceeași perioadă a anului trecut.

Principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere grave au fost: alte preocupări de natură a distrage atenția, în cazul unui număr de 5 accidente, conducerea sub influența băuturilor alcoolice, pe fondul căreia s-au produs 2 accidente și viteza în cazul unui accident.

Obiectivele acțiunii au fost: creşterea vizibilităţii poliţiei rutiere, prin prezenţa activă a polițiștilor pe sectoarele de drum cu risc rutier ridicat din mediul rural și urban; combaterea conducerii pe drumurile publice a autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului și a celor care nu dețin permis de conducere; respectarea regimului legal de viteză; combaterea deplasării neregulamentare a pietonilor pe drumurile publice; respectarea normelor rutiere de către bicicliști, pietoni și căruțași .

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 294 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 261.415 de lei. De asemenea, polițiștii au reținut 63 de permise de conducere și au retras 4 certificate de înmatriculare. Oamenii legii au constatat patru infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*