Județul Tulcea a intrat sub Cod Galben de fenomene meteorologice periculoase

Tulcea se află sub incidența codului galben. FOTO Facebook/Andaluzia Luca

Județul Tulcea a intrat sub Cod Galben din cauza fenomenelor meteorologice. Meteorologii vorbesc de vânt cu rafale cu viteze de 55 – 65 km/h și precipitații slabe, mixte.

Începând cu ora 9.00 a zilei de sâmbătă, 15 decembrie, Bara Sulina a devenit impracticabilă pentru navele maritime care navigă amonte şi aval datorită condiţiilor meteo nefavorabile respectiv vânt N-NE şi mare de gradul 5.

Potrivit reprezentanților Prefecturii Tulcea, pe Drumurile Naţionale  – DN 22, DN 22A, DN 22D, DN 22E, DN 22F, se patrulează şi actionează cu 13 autoutilaje pe şi s-au răspândit 40 tone sare.

Pe Drumurile Judeţene, pe zona de est se acționează pe toate drumurile judeţene cu 3 ATB -uri, 2 Unimog-uri şi un greder. Începând cu dimineaţa zilei de 15 decembrie s-au folosit 45 to material antiderapant. Pe zona de vest ( DJ 222B, DJ 222F şi DJ 222G ) se acţionează cu autospecială cu lamă şi sărăriţă, fiind utilizate 10 tone de material antiderapant. Pe DJ 222 şi DJ 222E se acţionează cu Vola şi sărăriţă şi s-au utilizat 10 tone de material antiderapant. Pe DJ 222A se acţionează cu autospecială cu lamă fiind utilizate 15 tone de material antiderapant iar pe DJ 229 se acţionează cu autospecială cu lamă fiind utilizate 10 tone de material antiderapant.

Prognoza este valabilă până în dimineața zilei de 16 decembrie, ora 8.00.

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*