Joi, 24 martie, zi de foc pentru pompierii din județul Tulcea

Joi, 24 martie, zi de foc pentru pompierii din județul Tulcea. FOTO ISU Tulcea

Salvatorii din județul Tulcea au avut joi, 24 martie, o „zi de foc”, fiind solicitați să intervină pentru a stinge mai multe incendii, izbucnite, la scurt timp unul de altul, în Turcoaia, Măcin, Ilganii de Jos, Topolog și Mahmudia.

Astfel, Secția de Pompieri Măcin a fost anunțată prin numărul unic de urgență 112 că în localitatea Turcoaia o casă este cuprinsă de flăcări. La fața locului a fost trimis un echipaj cu o autospecială de stingere care a acționat pentru localizarea și stingerea incendiului care se manifesta cu flacără deschisă atât la locuință cât și la anexele gospodărești. Din păcate, mai multe animale nu au mai putut fi salvate din anexe, iar flăcările au distrus aproximativ 1.500 de kg de furaje. Cauza probabilă a incendiul a fost jocul copiilor cu focul.

La scurt timp după ce a fost stins incendiul, un alt apel a anunțat că în curtea unei gospodării din localitatea Măcin arde vegetație uscată. În scurt timp echipajul de stingere care se întorcea de la intervenția din localitatea Turcoaia, a ajuns la fața locului și în câteva minute a reușit să stingă flăcările care riscau să se extindă la anexe și locuință. În acest caz, cauza probabilă a incendiului, a fost focul deschis în spații deschise.

În jurul orei 20.30, Detașamentul de Pompieri Tulcea a fost anunțat de izbucnirea unui incendiu de vegetație uscată în apropierea localității Ilganii de Jos. Un echipaj de stingere, cu șase subofițeri, a fost direcționat către locul intervenției. La fața locului incendiul se manifesta cu flacără fiind mai multe focare și, împreună cu șapte voluntari ai SVSU Nufărul au acționat pentru stingerea lor. Intervenția a durat aproximativ două ore si jumătate și au ars aproximativ 20 de ha de vegetație uscată și stuf. Cauza probabilă a incendiul a fost focul deschis în spații deschise.

La aproximativ 10 minute diferență, dispeceratul ISU Delta Tulea a fost anunțat prin apel la 112 că în localitatea Topolog arde o șură de paie. Spre locul indicat de apelant, a fost direcționat un echipaj de stingere cu o autospecială de la Stația de Pompieri Babadag, dar și echipajul SVSU Topolog. Ajunși la fața locului, voluntarii Serviciul pentru Situații de Urgență au constat că focul se manifesta violent la un adăpost în care erau depozitate furaje dar și la alte două adăposturi. După aproximativ trei ore și jumătate incendiul a fost lichidat. Din păcate și în acest caz mai multe animale au fost surprinse de flăcări și aproximativ patru tone de furaje au ars. Cauza probabilă în acest caz este focul deschis în spații deschise.

În jurul orei 21.00, Detașamentul de Pompieri Tulcea este anunțat despre faptul că în localitatea Mahmudia arde o casă. Un echipaj de stingere, cu cinci subofițeri, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații Urgență Mahmudia au acționat pentru localizarea și stingerea incendiului. În aproximativ 30 de minute flăcările au fost lichidate. Totodată, la fața locului a fost prezent și un echipaj medical de la Serviciul Județean de Ambulanță Tulcea care a oferit asistență medicală proprietarului locuinței ce prezenta o ușoară intoxicație cu monoxid de carbon și care a ieșit singur din locuință. A refuzat însă transportul la spital.

Din fericire în acest caz nu au existat alte pagube în proximitatea gospodăriei, fiind afectate de incendiu doar două camere și un hol cu o suprafață totala de aproximativ 40 de metri pătrați. Cauza probabilă a incendiului în acest caz este jarul sărit din sobă.

Având în vedere că în ultima perioadă atât incendiile de vegetație uscată cât și cele din gospodării sunt din ce în ce mai multe, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Delta’’ al județului Tulcea recomandă populației să folosească cu mare atenție sursele de foc, să nu le lase nesupravegheate iar atunci când dau foc vegetației uscate să o facă într-un mod responsabil. De asemenea trebuie să avem o atenție sporită și să supraveghem copii mai ales dacă aceștia au acces la surse de foc.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*