Jandarmii tulceni vor fi în mijlocul cetățenilor la manifestările publice din acest sfârșit de săptămână

FOTO IJJ Tulcea

Jandarmii tulceni vor fi la datorie în acest sfârșit de săptămână atât în județ, cât și în municipiul Tulcea, astfel încât manifestările publice să se desfășoare în condiții de siguranță.

Astfel, vineri, 19 mai, în Piața Civică din municipiul Tulcea, începând cu ora 16.00, se va desfășura manifestarea cultural-artistică ONG Fest Tulcea 2023 – ediția a VII-a, eveniment ce face parte din Săptămâna Națională a Voluntariatului. Vor avea loc spectacole de muzică folk, dans stradal, târg de suveniruri, demonstrații de prim ajutor și jocuri pentru copii.

De la ora 18.00, vor avea loc spectacole artistice susținute de diverși artiști pe scena amenajată din Piața Civică din municipiu, cu ocazia desfășurării manifestării „Colegiul Dobrogean Spiru Haret – 140 de ani de educație la Tulcea”.

Sâmbătă, 20 mai, începând cu ora 11.00, se va desfășura competiția de ciclism Somova eXtreme, eveniment ce se adresează atât amatorilor, cât și celor experimentați, iar de la ora 16.00, pe aria localității Greci, în zona „Pietrele Mariei”, se va desfășura un concurs gastronomic de gătit paste, Pastasciutta Fest Greci.

De asemenea, atât sâmbătă cât și duminică, de la ora 10.00, pe Faleza Dunării din localitatea Maliuc se va organiza manifestarea publică „Serbările Scrumbiei”, ediția a II-a, eveniment în cadrul căruia vor avea loc activități de prezentare a articolelor vestimentare locale, gastronomie locală, obiceiuri și tradiții locale, dar și spectacole.

Duminică, începând cu ora 12.00, pe stadionul Progresul din orașul Isaccea, jandarmii vor asigura măsurile de ordine și siguranță publică la meciul de fotbal dintre echipele AS Progresul Isaccea și AS Pescărușul 1969 Sarichioi.

Întrucât se estimează prezența unui public numeros, jandarmii tulceni le recomandă tuturor participanților la aceste evenimente să manifeste răbdare, să evite consumul excesiv de alcool, să respecte indicațiile, să nu se implice în incidente care ar putea tulbura ordinea și liniștea publică, să acorde o atenție deosebită copiilor și să solicite sprijinul jandarmilor, fie direct, fie prin apelarea numărului unic pentru apeluri de urgență 112.

Totodată, aceștia reamintesc faptul că este interzisă participarea la astfel de evenimente a persoanelor care se află sub influența băuturilor alcoolice sau au asupra lor băuturi alcoolice, arme de orice fel, materiale explozive, substanțe iritant-lacrimogene sau cu efect paralizant ori alte obiecte ce pot fi folosite pentru acțiuni violente sau de tulburare a desfășurării normale a acestora.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*