Jandarmii tulceni și-au întărit rândurile cu un câine de serviciu, din rasa Presa Canario

Jandarmii și-au întărit rândurile cu un câine de serviciu, din rasa Presa Canario. FOTO IJJ Tulcea

Un nou câine de serviciu a intrat în dotarea Jandarmeriei Tulcea. Nero, în vârstă de șapte luni, este un câine din rasa Presa Canario, având greutatea de 48 de kg și care, în perioada următoare, va urma o etapă de acomodare cu conductorul său, intrând apoi în etapa de dresaj pe specialitatea patrulare/intervenție.

Pentru participarea cu succes la cursurile de pregătire, în vederea executării în condiții foarte bune a misiunilor ce îi vor reveni în viitor, Nero se antrenează în prezent cu conductorul său.

Presa Canario este o rasă de câini cunoscută și sub mai multe denumiri, precum Perro de Presa Canario, Dogul de Canario, Dogo Canario, Cainele de Canare, Canary Mastiff sau Presa. Provine din Insulele Canare ca rezultat al încrucișării între câinii de cireadă din insulele Tenerife, Gran Canaria și Mastiffi. La începutul apariției acestei rase erau folosiți pentru pază, apoi pentru mânarea turmelor de vite.

Jandarmii și-au întărit rândurile cu un câine de serviciu, din rasa Presa Canario. FOTO IJJ Tulcea

Este o rasă de câini mari, robuști, sunt foarte impozanți și impunători. Au corpul lung și scund, dar masiv, capul masiv, ridat. Se găsesc sub diverse culori, au blana scurtă și poate fi de culoarea cafelei, cenușie sau tigrată. Presa Canario are media de vârstă 12 – 15 ani, este un animal ce are ca greutate minim 50 – 60 kg, temperament agresiv, atent, iubitor și protectiv cu familia, este greu de dresat, se aplică un dresaj ferm. Sunt animale de companie bune, folosite pentru paza locuințelor și a curților, care rezistă la condiții dificile de viață și rezistă la intemperii.

De-a lungul timpului, câinii de serviciu si-au demonstrat eficiența în executarea cu succes a misiunilor din competența Jandarmeriei Române, fiind considerați parteneri de nădejde.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*