Jandarmii tulceni, prezenți la Exercițiul multinațional „Sea Shield 23”

Jandarmii tulceni, prezenți la Exercițiul multinațional „Sea Shield 23”. FOTO: IJJ Tulcea

Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea și Gruparea de Jandarmi Mobilă Constanța au participat luni, 27 martie, în raionul fluvial Mahmudia – Bălteni, la punerea în executare a unei secvențe din Exercițiul multinațional „Sea Shield 2023”. Exercițiul este organizat de Forțele Navale Române, în perioada 20 martie – 2 aprilie și planificat să se desfășoare în zona de responsabilitate, în sud-estul României, pe mare, pe fluviu, în Delta Dunării și în zona costieră, cu participarea militarilor și reprezentanților mai multor instituții din sistemul național de apărare, precum și din alte 12 state aliate și partenere care vor desfășura, în toate mediile de acțiune, activități complexe de antrenament.

Secvența de instruire a implicat folosirea de forte și mijloace din cadrul Jandarmeriei Tulcea și Grupării de Jandarmi Mobilă Constanța, având ca temă principală evacuarea populației civile dintr-o zonă de risc și relocarea populației într-o zonă sigură, în contextul decretării unei stări extraordinare. Jandarmii au acționat pentru asigurarea măsurilor de protecție atât în zona evacuată, cât și în tabăra constituită temporar în acest scop, precum și pentru respingerea unor activități ostile.

Exercițiul multinațional în context interinstituțional are ca obiective demonstrarea capacității de acțiune întrunită a forțelor sistemului național de apărare, precum și creșterea nivelului de instruire interinstituțional a participanților într-un scenariu tactic specific zonei de operații fluvial maritime.

Antrenamentele în comun se întind pe mai multe zile și se desfășoară atât pe mare, în Delta Dunării, cât și în zona costieră. Exercițiile presupun scenarii de antrenament cu muniție reală, scenarii de asalt, scenarii pentru evacuarea populației din unele zone atacate, respingerea unui atac aerian și se vor încheia pe 2 aprilie.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*