Jandarmii tulceni au salvat un număr mare de stupi de albine dintr-un incendiu de vegetație uscată

Jandarmii au salvat stupii din incendiu. FOTO IJJ Tulcea

Un echipaj al IJJ Tulcea a reușit să salveze la timp un număr mare de stupi de albine ce erau în pericol de a lua foc de la un incendiu de vegetație uscată.

Jandarmii, care se întorceau dintr-o misiune executată pe raza județului Tulcea, au zărit flăcări care amenințau să cuprindă un camion și stupii de albine de lângă acesta pe drumul de piatră ce leagă comuna Peceneaga de comuna Turcoaia. S-a sunat la numărul de urgență 112 și până la sosirea pompierilor, jandarmii au ajutat proprietarul să salveze albinele din flăcări asigurând zona pentru prevenirea altor situații de urgență.

La fața locului a fost trimis în ajutor un echipaj al secției de pompieri Măcin din cadrul ISU Delta, care în scurt timp a reușit să stingă incendiul.

Pompierii au stabilit că incendiul a izbucnit din cauza utilizării  foc deschis în spații deschise. Proprietarul stupilor a scăpat afumătoarea, iar vegetația uscată din jur s-a aprins, ajutată și de vântul care sufla cu putere.

Au ars 5 stupi, iar 45 au fost salvați.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*