Jandarmii tulceni au prins în flagrant un grup de braconieri

Braconierii au făcut genocid printre sturioni. FOTO IJJ Tulcea

Un echipaj de jandarmerie din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea, a desfăşurat în colaborare cu reprezentanţi ai Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării în zona Perişor-Periteaşca-Gura Portiţei o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol.

În jurul orei 15.00 în data de 25 aprilie, jandarmii au observat 4 persoane care descărcau scrumbie dintr-o barcă pe malul apei. Apropiindu-se au observat că în barcă se mai aflau si 42 de exemplare de sturion din specia păstrugă cu dimensiunea cuprinsă între 36-50 cm, interzisă a fi pescuită.

Celor 4 persoane cu vârste cuprinse intre 28 şi 45 de ani cu domiciliul în localitatea Murighiol şi Colina li s-au întocmit procese verbale de sesizare sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute de art. 65, lit.c din O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul şi acvacultura, fiind înaintate împreună cu mijloacele materiale de probă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Tulcea în vederea continuării cercetărilor, iar întreaga cantitate de peşte a fost dată în custodie unei societăţi comerciale de profil.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*