Jandarmii tulceni au prezentat bilanțul activitățile pentru 2023

Misiune a jandarmilor. FOTO Jandarmeria Tulcea

Ieri, 25 ianuarie 2024, la sediul Inspectoratului, a avut loc Evaluarea activităţii Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea în anul 2023.

Activitatea a fost prezidată, în sistem videoconferință, de către șeful Direcției Pază și Protecție Instituțională din cadrul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, colonel Dumitrache Francois Louis. Cu această ocazie, colonelul Bordei Ion, inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea a prezentat activitățile organizate, misiunile executate și rezultatele obținute de unitate în cursul anului 2023.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Tulcea a executat în anul 2023 un număr total de 142 de  misiuni de asigurare a ordinii publice cu un efectiv total de 1706 de jandarmi și 1951 de misiuni de menținere a ordinii și siguranței publice materializate în 3261 de patrule de ordine publică.

În conformitate cu sarcinile şi măsurile stabilite în comun cu IPJ Tulcea, efectivele unităţii au constituit în perioada evaluată, 985  patrule de jandarmerie în mediul urban, 1795 patrule mixte în mediul urban, 194 patrule mixte în mediul rural și 287 patrule de jandarmerie în zona unităților de învățământ.

În perioada evaluată, Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea a sesizat organele de urmărire penală cu un număr de 80 fapte penale pe numele a 97 de suspecți, constituindu-se un număr de 72 dosare privind diverse fapte constatate pe timpul misiunilor specifice, în scădere cu 17,4% față de anul 2022, când au fost sesizate 97 fapte penale. Pe timpul activităților comune cu alte instituții, agenții constatatori ai unității au întocmit documentele de constatare specifice, sesizând un număr de 200 de fapte penale pe numele a 246 de suspecți, în scădere cu 35% față de anul precedent.

Agenții constatatori ai unității au constatat 923 de contravenții, aplicând tot atâtea sancțiuni contravenționale, în scădere procentuală cu 30,8,% față de anul 2022, când au fost aplicate 1335 sancțiuni contravenționale. Din totalul sancțiunilor aplicate, un număr de 172 sunt avertismente reprezentând 19%, iar 751 sunt amenzi, reprezentând 81%, valoarea totală a acestora fiind de 347.250 lei. Din totalul amenzilor aplicate, 143 amenzi au fost achitate în valoare de 19.650 lei.

În ceea ce privește executarea mandatelor de aducere, în perioada evaluată Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea a înregistrat un număr de 692 mandate de aducere, în scădere procentuală cu 15,4% față de anul 2022.

Pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, în perioada evaluată au fost pregătite și executate 24 acțiuni punctuale și echipe operative cu întrebuințarea a 60 jandarmi, fiind vizate domeniile piscicol, silvic și ordine publică.

În anul 2023 au fost planificate un număr de 17 acţiuni speciale, la solicitarea organelor judiciare și a altor instituții abilitate, cu participarea a 95 jandarmi din cadrul structurii de acțiuni speciale și antiteroriste.

Pentru prevenirea comiterii de fapte antisociale și întărirea comportamentului antivictimizare a grupurilor țintă, s-au executat 85  activități de intervenție preventivă, în creștere semnificativă față de anul 2022, când au fost desfășurate 46 activități. Din totalul activităților de intervenție preventivă, 22 de activități au vizat implementarea programelor de prevenire în instituțiile de învățământ preuniversitar din județul Tulcea, iar un număr de 42 activități s-au derulat cu ocazia unor adunări publice prilejuite de desfășurarea unor manifestări cultural-artistice, respectiv 21 activități de intervenție preventivă în cooperare cu Centrul de prevenire, evaluare și combatere antidrog Tulcea și Biroul Siguranță Școlară al IPJ Tulcea.

În anul 2023, au fost planificate și executate următoarele misiuni de pază: 5985 misiuni de pază și obiective, 315 misiuni de asigurare a ordinii interioare la sălile de judecată, 64 de misiuni de pază a transporturilor de valori, 12 misiuni de pază a transporturilor de produse cu caracter special și 531 de misiuni de protecție a transporturilor de corespondență clasificată.

Acestea reprezintă câteva dintre datele pe care colonelul Bordei Ion, inspectorul şef al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Tulcea, le-a prezentat în cadrul activităţii de evaluare a inspectoratului în anul 2023.

Inspectoratul de Jandarmi Județean Tulcea va acționa și în anul 2024 pentru îndeplinirea cu responsabilitate și profesionalism a misiunilor, gestionarea eficientă a provocărilor generate de principalele repere ale situației operative și asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică pentru cetățeni.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*