Jandarmii tulceni au oferit rechizite școlare unor copii instituționalizați

Jandarmii tulceni au oferit rechizite școlare unor copii instituționalizați. FOTO IJJ Tulcea

Militari ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Tulcea au luat parte luni, 13 septembrie, la proiectul „Nu sunt singur în prima zi de școală”, inițiat de Instituția Prefectului – județul Tulcea.

Astfel, în prima zi de școală, doi copii din cadrul caselor de tip familial Cocorii 1 și Cocorii 2 – Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Tulcea au primit vizita jandarmilor, care le-au adus în dar câte un ghiozdan echipat cu rechizitele atât de necesare la început de an școlar și i-au însoțit la festivitatea de deschidere a anului școlar.

Misiunea jandarmilor a fost una deosebită, de suflet: au oferit copiilor încurajarea de care au atâta nevoie în prag de școală, încrederea în forțele proprii și sentimentul de siguranță și afecțiune. Cei doi copii, cu vârste de 7, respectiv 11 ani, au fost foarte receptivi, bucuroși de prezența oamenilor în uniformă și au primit cu zâmbetul pe chip această experiență, care le-a adus un sprijin și sentimentul că nu sunt singuri.

Proiectul a fost inițiat de Instituția Prefectului – județul Tulcea în colaborare cu Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Tulcea, structurile MAI și Inspectoratul Școlar Județean.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*