Jandarmii tulceni au aplicat amenzi de peste 9.000 de lei la sfârșitul săptămânii trecute

Misiune a jandarmilor. FOTO Jandarmeria Tulcea

În acest sfârșit de săptămână, jandarmii tulceni au fost alături de cetățeni pentru prevenirea, descurajarea și combaterea faptelor antisociale.  Pe timpul misiunilor executate, nu au fost înregistrate incidente majore, însă, acolo unde au fost constatate încălcări ale Legii, au fost aplicate sancțiuni contravenționale.

25 sancțiuni contravenționale, dintre care 7 avertismente, în valoare de peste  9.000 lei au fost aplicate de jandarmii tulceni în acest sfârșit de săptămână, conform Legii nr. 61 din 1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și a Legii nr.176 din 2024 pescuitului și protecției resursei acvatice vii.

Astfel, 11 sancțiuni contravenționale, dintre care cinci avertismente au fost aplicate pentru pescuit recreativ de către persoane care nu dețin permis de pescuit recreativ, încălcarea condițiilor de pescuit recreativ prevăzute în permis, exercitarea pescuitului recreativ cu mai mult de 3 undițe și/sau 4 lansete cu câte două cârlige pe fiecare și reținerea de către pescarul recreativ a resurselor acvatice vii sub dimensiunile minime legale.

Alte 14 sancțiuni contravenționale dintre care cinci avertismente au fost aplicate pentru proferarea de injurii în spațiul public, apelarea, în mod repetat, la mila publicului, de către o persoană aptă de muncă, solicitarea intervenției la fața locului, fără motiv întemeiat, consumul de băuturi alcoolice în spațiul public, participarea la scandal în locuri publice și tulburarea liniștii locatarilor.

De asemenea, jandarmii tulceni au acordat sprijin la constatarea unei infracțiuni de furt pe timpul misiunilor executate în cooperare cu Poliția, în sistem integrat prin patrule mixte.

 

 

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*