Jandarmii au prins trei persoane care colectau bani în interes personal sub pretextul ajutorării umanitare

Suspecții foloseau un fals document al unei asociații inexistente pentru a obține fonduri. FOTO: IJJ Tulcea

Jandarmii din cadrul Inspectoratului Județean Tulcea au reușit să prindă sâmbătă, 28 iulie, trei persoane, cu vârste de 19 și 23 de ani, doi bărbați și o femeie, care colectau bani în mod fraudulos sub pretextul unui proiect umanitar. Cei trei suspecți, cu domiciliul în județul Ialomița, au fost găsiți abordând cetățenii în parcarea unui local comercial din municipiul Tulcea în scopul obținerii de sume de bani cu caracter voluntar.

Potrivit informațiilor obținute de la autorități, suspecții au prezentat un document denumit „Asociația Regională pentru surdo-muți, handicapați și copii săraci”, dar ulterior s-a descoperit că această asociație nu există în realitate. Ei au pretins că banii colectați urmau să fie utilizați pentru înființarea unui centru pentru copii în nevoie, dar în realitate, fondurile strânse erau destinate intereselor personale ale suspecților.

În momentul arestării, jandarmii au descoperit asupra suspecților o sumă totală de peste 1.800 de lei. De asemenea, s-a constatat că unul dintre bărbați a mai avut abateri în trecut, având mai multe sancțiuni contravenționale pentru apelarea la mila publicului și tulburarea ordinii și liniștii publice.

În urma acestor acțiuni frauduloase, jandarmii au întocmit actele de sesizare sub aspectul săvârșirii infracțiunii de înșelăciune pe numele celor trei persoane.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*