J.T. Grup va continua colectarea separată a celor două fracţii, umedă şi uscată,în tot judeţul Tulcea. Agenții economici obligați să plătească colectarea deșeurilor reciclabile

Pubele. FOTO Pixabay.com

De la data de 1 ianuarie 2024 a intrat în vigoare Ordinul 640, care modifică fluxul deşeurilor şi legislaţia care se referă la colectarea acestora.

În paralele cu prezentul Ordin,s-a implementat şi Sistemul de Returnare a Ambalajelor (garanţie – depozit), fapt care obliga A.D.I. Deşeuri să modifice contractele de salubritate cu toate UAT-urile.

J.T. Grup va continua colectarea separată a celor două fracţii, umedă şi uscată,în tot judeţul Tulcea, fiind unicul operator autorizat.

Ca urmare a implementării noii legislaţii, toţi agenţii economici din judeţ sunt obligaţi ca de la data de 1 ianuarie 2024 să plătească colectarea fracţiei uscate, adică ridicarea deşeurilor reciclabile.

Având în vedere faptul că J.T. Grup nu mai are voie să sorteze fracția umedă a deşeurilor menajere, adresează rugămintea către toţi agenții economici implicaţi, să acorde o mai mare atenţie sortării deşeurilor.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*