ITI Delta Dunării își arată roadele: Traseul Baia – Ceamurlia de Sus va fi modernizat. Proiectul are o valoare de 18,3 milioane lei

Petre Badea, vicepreședintele CJ Tulcea și reprezentanții proiectului. FOTO CJ Tulcea
Petre Badea, vicepreședintele CJ Tulcea și reprezentanții proiectului. FOTO CJ Tulcea

Vicepreședintele Consiliului Județean Tulcea, Petre Badea, a participat la Hotelul Mondial din Baia, la conferința de lansare a proiectului „Modernizare infrastructură de transport regional pe traseul Baia – Ceamurlia de Sus”

Proiectul este finanțat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, Axa prioritară 6: „Îmbunătățirea infrastructurii rutiere de importanță regională”, Prioritatea de investiții 6.1, respectiv „Stimularea mobilității regionale prin conectarea nodurilor secundare și terțiare la infrastructura TEN-T, inclusiv a nodurilor multimodale”.

„Proiectul menționat a fost finanțat în cadrul apelului dedicat zonei de Investiție Teritorială Integrată Delta Dunării – (ITI Delta Dunării). Noi sperăm ca la sfârșitul acestui proiect, în iulie 2021 să ne bucurăm de drumuri modernizate și de o circulație mai rapidă a bunurilor și a oamenilor în acest areal, pe traseul Baia-Ceamurlia de Sus”, a spus în deschiderea conferinței de lansare, vicepreședintele Badea Petre.

Valoarea totală a proiectului este de 18.325.973,69 lei, din care valoarea sumei nerambursabile este de 17.856.165,06 lei.

Obiectivul general al proiectului îl constituie creșterea gradului de accesibilitate a zonelor rurale și urbane situate în proximitatea coridorului TEN-T (Constanţa – Tulcea – Brăila – Galați) prin modernizarea traseului de drum județean DJ 222B Baia –Ceamurlia de Sus.

Obiectivele specifice al proiectului sunt creşterea mobilității populației și a mărfurilor din zona rurală situată pe traseul Baia –Ceamurlia de Sus, prin îmbunătățirea calității rutiere, crearea de noi facilități de acces și mobilitate prin realizarea stațiilor pentru pasageri și creșterea gradului de siguranță în trafic prin investiții destinate siguranței rutiere

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*