ISU Tulcea: „Măsuri de prevenire a incendiilor pe timpul sărbătorilor de iarnă”

masina pompieri

Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi, iar bucuria Nașterii Domnului și începutului noului an, nu trebuie să fie umbrită de evenimente nefericite care pot pune viața și bunurile în pericol.

Având în vedere importanța acestor sărbători, pompierii tulceni vor monitoriza permanent dinamica misiunilor la nivel județean, iar la nevoie vor fi dispuse măsurile imediate pentru optimizarea răspunsului operativ. În acest sens, peste 70 de pompieri, cu peste 20 de mijloace tehnice auto și navale, sunt gata să intervină zilnic pentru gestionarea unor posibile situații de urgență.

Ținând cont de faptul că în această perioadă, riscul de producere a incendiilor este crescut, personalul din cadrul Inspecției de Prevenire a efectuat controale tematice și inopinate la mai multe obiective pentru a verifica respectarea regulilor de prevenire a incendiilor. Astfel, în prima jumătate a lunii decembrie, la nivelul județului Tulcea, s-au efectuat 39 de controale pe timpul cărora au fost constatate 70 de deficiențe. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate șapte amenzi în cuantum de 19.000, precum și 51 de avertismente.

Pe timpul sezonului rece, odată cu scăderea temperaturilor, majoritatea incendiilor produse au drept cauză coșurile de fum necurățate, instalațiile și aparatele electrice defecte și sursele de încălzire lăsate nesupravegheate.

Din necesitatea asigurării unei protecții corespunzătoare împotriva incendiilor, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Delta” al județului Tulcea, aduce în atenția cetățenilor câteva măsuri minime ce trebuie respectate pentru evitarea producerii unei situații de urgență:

  • se va acorda o atenție deosebită la folosirea sobelor sau echipamentelor utilizate la încălzirea locuinței; este recomandat ca focul din sobă să fie stins întotdeauna înainte de culcare sau la părăsirea locuinței; dacă un calorifer, reșou sau aerotermă prezintă defecțiuni, cel mai indicat este să se evite folosirea lui;
  • este interzisă aprinderea focului prin utilizarea lichidelor inflamabile cât și fumatul în preajma acestora;
  • la iluminatul pomului de Crăciun, se va ține cont ca instalația electrică să nu prezinte defecțiuni; aceasta nu trebuie lăsată nesupravegheată și este necesar ca conductoarele și legăturile să fie bine izolate.
  • elementele decorative din hârtie, carton sau plastic, vor fi ținute departe de lumânări, reșouri sau artificii;
  • este interzisă utilizarea focului deschis în locuri cu pericol de incendiu;

Se atrage atenția asupra utilizării mijloacelor pirotehnice, care în această perioadă capătă o amploare deosebită. Folosirea necorespunzătoare a acestora este extrem de periculoasă și poate cauza atât incendii, cât și urgențe medicale.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea urează tuturor cetățenilor sărbători liniștite, fără evenimente nedorite.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*