ISU Tulcea a prezentat bilanțul incendiului extins pe raza mai multor localități. Au ars peste 400 de hectare de vegetație, iar o fermă agricolă a fost distrusă

Incendiu de vegetație. FOTO ISU Tulcea

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Tulcea a prezentat bilanțul incendiului pornit din Poligonul Babadag și s-a extins pe raza mai multor localități. Au ars peste 400 de hectare de vegetație, o fermă agricolă a fost distrusă, fiind salvate 435 de oi.

Intervenția echipajelor de pompieri ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, a SVSU Jurilovca și Sarichioi dar și a forțelor din cadrul MApN, a fost finalizată vineri seara.

Urmările incendiului de vegetație uscată de pe raza comunelor Jurilovca, Sarichioi și Poligonul Babadag, sunt următoarele:

Au ars aproximativ 150 de ha de vegetație uscată din perimetrul poligonului și aproximativ 250 de ha de vegetație uscată din izlazul comunei Jurilovca.

Din suprafețele menționate anterior, se numără și suprafața fermei care a ars (54 ha).

În ceea ce privesc urmările produse la ferma agricolă, colegii au constatat că aceasta a ars în întregime. Mai exact, un săivan pentru animale, o casă de locuit de 16 mp, o cocină de porci, 400 de baloți de fân, 4.000 de baloți de paie și 600 de baloți de lucernă, 19 tone de orz, 18 animale (10 oi și 8 porci).

Au fost salvate de către pompierii militari, împreună cu SVSU Jurilovca și proprietar 435 de oi. La momentul producerii incendiului erau evacuate din săivanul pentru animale și au fost îndepărtate de pericol.

Cauza probabilă de producere a incendiul, a fost căderea unui obiect proiectil”, a afirmat ISU Tulcea.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*