ISU Tulcea a executat prima misiune din acest an de distrugere a unor muniții neexplodate

ISU Tulcea a executat prima misiune din acest an de distrugere a unor muniții neexplodate. FOTO ISU Tulcea

Echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Delta” al județului Tulcea a executat prima misiune din acest an de distrugere a unor muniții neexplodate. Munițiile distruse au fost identificate pe teritoriul județului Tulcea în ultimele luni, acestea fiind descoperite de cetățeni care au anunțat prin apel la numărul unic de urgență 112.

Echipa pirotehnică a ISU „DELTA” Tulcea a asanat elementele de muniție, iar în cursul zilei de ieri, 4 aprilie 2024, a executat o misiune de distrugere a acestora. Misiunea s-a executat în condiții de siguranță sporită atât din punct de vedere al securității, paza perimetrului și a elementelor explozive fiind asigurată de un echipaj de jandarmi a Inspectoratului Județean de Jandarmi Tulcea, iar un echipaj SMURD din cadrul Secției de Pompieri Măcin au asigurat asistența medicală la fața locului.

Cele 4 elemente de muniție neexplodată, provin din conflictul armat din timpul celui de al doilea Război Mondial, iar acestea aveau încărcătură putând oricând să fie declanșată. Prin vigilența persoanelor care le-au descoperit și au recunoscut că obiectele găsite sunt periculoase s-a putut astfel înlătura un pericol din zonele unde acestea se aflau.

Elementele de muniție sunt două proiectile perforante calibrul 85 mm și două proiectile explozive calibru 75 mm, respectiv 95 mm.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*