Invazie de lăcuste pe raza localităților Greci și Măcin. Prefectura Tulcea cere celor două primării să intervină de urgență

Invazie de lăcuste pe raza localităților Greci și Măcin. FOTO Prefectura Tulcea

Joi, 07 iulie, în cadrul ședinței CJSU s-a emis Hotărârea nr.60 prin care se constată necesitatea intervenției de urgență în vederea îndepărtării riscului cauzat de invazia de lăcuste de pe raza localităților Greci și Măcin, în zona Lacului Slatina.

„În această dimineață am dispus de urgență o ședință CJSU și am dat hotărârea de inițiere a procedurii de combatere a dăunătorilor. În cel mai scurt timp, prin mijloace aviatice se va efectua dispersare substanței de combatere a dăunătorilor în arealul afectat. În perioada următoare, o comisie va evalua pagubele – suprafață, zona afectată, număr de fermieri, și vom face demersurile necesare”, a precizat prefectul județului Tulcea, Alexandru Dan Munteanu.

Potrivit Hotărârii nr.60, primăriile comunei Greci și orașului Măcin vor lua toate măsurile necesare pentru informarea populației, fermierilor, agricultorilor și apicultorilor care desfășoară activități în arealul afectat cu privire la acțiunea de pulverizare a substanțelor cu rol de combatere a dăunătorilor și vor asigura supravegherea zonei în timpul și după acțiunea de pulverizare.

De asemenea, Comitetele Locale pentru Situații de Urgență din cele două localități, în cooperare cu Oficiul Fitosanitar Tulcea, Direcția Agricolă Județeană Tulcea și Administrația Parcului Național Munții Măcinului, vor întreprinde măsurile necesare, conform competențelor, pentru combaterea invaziei de lăcuste, astfel:

  • identificarea și achiziționarea insecticidului specific omologat și aplicarea tratamentului cu insecticidul specific omologat pentru combaterea dăunătorilor;
  • monitorizarea evoluției situației.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*