Intrarea în Anul Nou chinezesc, sărbătorită şi la Tulcea

Pe scena Palatului Copiilor a avut loc un spectacol multicultural

Chinezii sărbătoresc Anul Nou conform unui calendar care ţine seama de ciclurile lunii, iar fiecare an este asociat unuia dintre cele douăsprezece semne ale Zodiacului chinezesc, căruia i se alătură unul dintre elementele metal, apă, lemn, foc, pământ.

Pe 16 februarie a început Anul Nou chinezesc, care va fi Anul Câinelui de Pământ, un an cu o semnificație aparte pentru toți cei care se simt influențați de acest tip de „zodiac“ adaptat culturii chineze.

Legăturile culturale dintre Tulcea şi Suzhou s-au intensificat în ultima perioadă şi au luat forme concrete. La 22 de ani de la momentul în care s-a parafat cooperarea dintre Tulcea și Suzhou, Consiliul Judeţean Tulcea face o propunere extrem de interesantă pentru tinerii (și nu numai) din acest județ: cursuri de limbă chineză predate de un specialist venit din China, asigurat prin intermediul Institutului Confucius.

„Salut, pe această cale, prezența la Tulcea a doamnei Li Yangfan, formatorul care se va ocupa de predarea cursurilor ce vor începe în curând la Tulcea. Cred că învățarea limbii chineze, care vine la „pachet“ cu un studiu aplicat al culturii și civilizației chineze nu poate face decât să deschidă noi orizonturi tinerilor tulceni, astfel că nu pot decât să apreciez această oportunitate uriașă pe care, iată, reușim să o oferim publicului tulcean. Vă felicit, așadar, pentru o mostră de cultură chineză pe care o aduceți, astăzi, în incinta Palatului Copiilor și îmi doresc ca acest parteneriat să continue să aducă beneficii de ambele părți”, a spus vicepreşedintele Consiliului Judeţean Tulcea, Dumitru Mergeani, pe scena Palatului Copiilor acolo unde a avut loc un spectacol multicultural cu ocazia intrării în noul an chinezesc.

Răspunderea pentru textul acestui articol aparține exclusiv autorului. În cazul unui Comunicat de Presă, răspunderea aparține exclusiv instituției care l-a emis și persoanelor fizice sau juridice care au fost citate în articol.

Publicația TLnews, persoana juridică asociată cu aceasta și persoanele fizice care administrează această companie nu își asumă răspunderea pentru informațiile publicate de autorii articolelor sau ale comunicatelor de presă.

Informațiile de pe TLnews.ro sunt obținute din surse publice și deschise.

Conform articolului 7 din legea 190/2018, prelucrarea în scop jurnalistic este derogată de prevederile Regulamentului general privind protecția datelor cu caracter personal daca este asigurat un echilibru în ceea ce privește libertatea de exprimare și dreptul la informație.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*